Ik bouw betaalbaar

Ik Bouw Betaalbaar is een woningconcept dat starters op de woningmarkt de kans biedt om een eigen huis te laten bouwen. De grondlegger van het idee is Adri Duijvestein. Hij wilde -als wethouder in Almere- de eigen huizenmarkt toegankelijk en bereikbaar maken voor een bredere groep mensen. Mensen die normaal alleen in aanmerking komen voor een huurwoning werden –met een inkomen vanaf ca. € 2.300,- bruto- in staat gesteld tegen een uitstekende prijs, met een starterslening, in een veilige omgeving en met een vaste bouwbegeleider hun droomhuis te verwezenlijken. USHI begeleidde inmiddels meer dan 200 van deze huizen in Almere en Nijmegen.

Voor de opdrachtgever: jij bent de opdrachtgever van je eigen huis. Als je je kavel hebt gekozen, komt het leukste deel: bedenken hoe jouw huis er uit moet zien. Voordat je dat doet, realiseer je dan nog wel even dat je op weg bent om zelf een huis te laten bouwen, jouw IbbA-huis. Je bent de ontwikkelaar van je eigen huis: je bent geen consument, maar producent van je woning. Immers, je koopt met IbbA geen huis, jij bouwt je IbbA-huis. De rol van opdrachtgever is een uitdaging: keuzes maken, samenwerken, geduld hebben als het moet. USHI begeleidt je hierin nauwgezet vanaf het eerste initiatief, het berekenen van het budget tot en met de oplevering.

Het concept bestaat uit het reserveren van bouwkavels, het verzamelen en presenteren van betaalbare bouwplannen, een financiële regeling en bouwbegeleiding. Ik Bouw Betaalbaar verbreedt het woningaanbod in de gemeente, geeft een impuls aan de lokale woningbouw en zorgt voor diversiteit in de straat, wijk en stad.

Ik Bouw Betaalbaar is een bewezen concept dat al veel starters in de gemeenten Almere, Nijmegen, Rotterdam en Den Haag aan hun droomhuis heeft geholpen.